Skip to content
World 3D Maps

Aardbevingen kaart van de vulkaan La Palma Canarische Eilanden (Spanje)

02/12/2021

Bent u op zoek naar informatie over Aardbevingen kaart van de vulkaan La Palma? In World3dMap we gaan u de laatste bijgewerkte gegevens tonen met betrekking tot seismische activiteit op het eiland La Palma op de Canarische Eilanden (Spanje).

Bovendien verzamelt ons team de meningen van experts en vulkanologen om ALLES te rapporteren over de Cumbre Vieja-vulkaan op de Canarische Eilanden. Hier vindt u elke dag informatie over de vulkanische activiteit van de uitbarsting op La Palma.

SEISMICITEIT La Palma laatste dagen

Lijst van recente aardbevingen in La Palma, Canarische Eilanden. Het schema van de evenementen is de lokale Canarische tijd. De gegevens zijn rechtstreeks afkomstig van het & nbsp;ING – National Geographic Institute.

De IGN volgt seismische activiteit die kan worden gevolgd via de Canarische Eilanden Earthquake Viewer. Hier vindt u de aardbevingen van de laatste dagen en afbeeldingen van de kegel, afvoerkaarten en het laatste uur van de vulkaan La Palma.

De getoonde afbeeldingen zijn het resultaat van een voorlopige analyse op basis van IGN-gegevens.
Alle hier getoonde informatie kan onderhevig zijn aan wijzigingen.

Aardbevingen La Palma complete serie

De IGN houdt de seismische activiteit bij die kan worden gevolgd via de Canarische Eilanden Earthquake Viewer. Hier vindt u de seismische activiteit van de laatste dagen en afbeeldingen van de kegel, afvoerkaarten en het laatste uur van de vulkaan La Palma.

La Palma vulkaan RSAM signaalamplitude

Hieronder heb je een bijgewerkte grafiek van de RSAM-signaalamplitude van de La Palma-vulkaan, gedurende de afgelopen week, met de gegevens die zijn aangeboden en gemeten in het Nationaal Geografisch Instituut.

Laatste aardbevingen op La Palma: laatste 24 uur

Volledige lijst van evenementen geproduceerd in de La Palma-vulkaan op de Canarische Eilanden, met gegevens van het laatst geproduceerde evenement en de exacte tijd:

Grafiek van de gebeurtenissen in de afgelopen week op La Palma:

La Palma aardbeving kaart, locatie van gebeurtenissen

Wilt u zien of de seismische activiteit op La Palma toeneemt? We laten je de nieuwste seismische bewegingen op het mooie eiland zien, magnitudes en kilometers diepte die dagelijks worden bijgewerkt door het National Geographic Institute.

La Palma vulkaan lavastromen en aardbevingen

Ongelooflijke toepassing om de lavastromen van de La Palma-vulkaan en een kaart van aardbevingen op het eiland te zien.

Live webcam Volcan La Palma

Zicht op de webcam van de vulkaan La Palma vanuit de haven van Tazacorte, elke 30 seconden bijgewerkt.

Puerto de Tazacorte (Volcán Islas Canarias)

SEISMICITEIT LA PALMA SINDS 09/11/21

In de volgende grafiek kun je de gebeurtenissen zien die hebben plaatsgevonden sinds 11 september 2021 tot nu toe met de maximale geproduceerde magnitude en op welke dag deze plaatsvond. De aardbevingskaart van La Palma wordt continu bijgewerkt, zodat u elke dag over de nieuwste informatie beschikt.

AARDBEVINGEN LA PALMA LAATSTE 3 DAGEN

Op de kaart van de IGN kun je de gebeurtenissen zien die de afgelopen 3 dagen hebben plaatsgevonden, met de maximale geproduceerde magnitude en op welke dag deze heeft plaatsgevonden. De kaart wordt dagelijks bijgewerkt.

LA PALMA SCHUDT LAATSTE 15 DAGEN

In de volgende grafiek kun je de gebeurtenissen zien die hebben plaatsgevonden in de afgelopen 15 dagen, met de maximale geproduceerde magnitude en op welke dag deze plaatsvond. De kaart wordt dagelijks bijgewerkt.

SEISMICITEIT LA PALMA LAATSTE 90 DAGEN

Op de kaart van La Palma kunt u de gebeurtenissen zien die hebben plaatsgevonden in de afgelopen 90 dagen, met de maximale geproduceerde magnitude en op welke dag deze plaatsvond. De kaart wordt dagelijks bijgewerkt, zodat u over de nieuwste evenementen beschikt.

La Aardbevingen kaart van de vulkaan La Palma

U kunt op deze kaart van aardbevingen in La Palma de laatste aardbevingen, de omvang van de aardbeving en de diepte in een lijst zien met de tijd en locatie van de aardbeving. Aardbevingsinformatie wordt elke dag bijgewerkt op een kaart van La Palma.

Tabel met magnitudes Schaal van Richter

De Magnitude of Schaal van Richter die in 1935 werd bedacht door de seismoloog & nbsp; Charles Richter en de waarden variëren van 1 tot 8 of meer. Het is de bekendste en meest gebruikte manier om aardbevingen te classificeren. & Nbsp; Bij seismische activiteit en vulkanisme wordt deze tabel gebruikt.

Magnitude, schaal van Richter Gevolgen van de aardbeving of aardbeving
Minder dan 3.5Het wordt meestal niet gevoeld, maar wordt opgenomen
   3.5-5.4Vaak gevoeld, maar veroorzaakt slechts kleine schade
   5.5-6.0Veroorzaakt lichte schade aan gebouwen
   6.1-6.9Kan ernstige schade aanrichten in gebieden waar veel mensen wonen  
   7.0-7.9Grote aardbeving. Veroorzaakt ernstige schade
   8 of ouderGrote aardbeving. Totale vernietiging voor nabijgelegen gemeenschappen     

Wat was de grootste aardbeving ooit geregistreerd?

De grootste & nbsp; aardbeving & nbsp; vond plaats in de stad Valdivia (Chili) , op 22 mei 1960, die een kracht van moment bereikte (M W ) van 9,5, waarmee de hoogste energieafgifte werd bereikt die in de geschiedenis kon worden gemeten.

Vragen over de vulkaan La Palma (FAQ)

Wat is seismiciteit?

Seismiciteit is het vermogen van een bepaald gebied om aardbevingen te ervaren, afhankelijk van hun frequentie en intensiteit in de tijd. Het is een studie die verantwoordelijk is voor het vastleggen van de verschillende epicentra die op een kaart bestaan, naast het rekening houden met de frequentie waarmee deze bewegingen plaatsvinden.

Wat is de amplitude van het RSAM-signaal?

Het vertegenwoordigt een algemene waarde van de amplitude van het seismische signaal in bepaalde tijdsperioden, in het algemeen van 5 tot 10 minuten, die een continue monitoring van de seismische energie van de bronnen die verband houden met het vulkanische systeem mogelijk maken.

Hoe wordt de seismische magnitude gemeten?

Het wordt gemeten op schalen die worden gebruikt om de algehele sterkte of “omvang” van een aardbeving te beschrijven. Het wordt gemeten met de Magnitude of Schaal van Richter die in 1935 is bedacht door de seismoloog Charles Richter en de waarden variëren van 1 tot 8 of meer. Het is de bekendste en meest gebruikte manier om aardbevingen te classificeren.

Wat is er met de vulkaan op La Palma gebeurd?

El volcán La Palma entró en erupción volcánica de La Palma el 19 de septiembre de 2021 a las 14:13 horas en el paraje de Cabeza de Vaca, cercano a la localidad de El Paraíso del municipio de El Paso, en la Islas Canarias en España, concretamente en la isla de La Palma.

Als je het leuk vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Interactive Map CANARY ISLAND VOLCANOE

ONGELOOFLIJK! Interactieve kaart CANARISCHE EILAND VULKAAN LAVASTROOM!

Als u op zoek bent naar het laatste uur van de La Palma-vulkaan, hier is de IGN-toepassing met de locatie ...
Lees verder
Diferentes tipos de erupción volcánica

Verschillende soorten vulkaanuitbarstingen

Tijdens een vulkaanuitbarsting zie je verschillende soorten vulkaanuitbarstingen. Verschillende gassen, lava of as worden verdreven uit een ventilatieopening of vulkanische ...
Lees verder
Lista de volcanes en erupción

Vulkaanuitbarstingslijst 2021

Welke vulkanen barsten dit jaar uit? Hier is een Vulkaanuitbarstingslijst 2021, met ALLE die momenteel uitbarsten in deze bijgewerkte tabel ...
Lees verder
World Map of Volcanoes erupting

Uitbarstende vulkanen in de wereld🌋 lavastroomkaarten

Op zoek naar uitbarstende vulkanen? In World3dmap vind je een interactieve kaart met alle vulkanen ter wereld. Hier kun je ...
Lees verder